В Україні побудують два підприємства з переробки зерна на борошно і крупи.

В Україні побудують два підприємства з переробки зерна на борошно і крупи
В Україні побудують два підприємства з переробки зерна на борошно і крупи

Україна готується до розширення виробництва борошна та круп. На заході країни планують відкрити завод, де буде виготовлятися борошно твердих сортів, а в Полтавській області зосередяться на виробництві круп.

"Наразі в західній Україні будується підприємство з виробництва борошна твердих сортів потужністю до 150 тонн/добу із подальшою переробкою макаронів, а в Полтавській області очікується запуск крупозавода комбінованою потужністю до 100 тонн/добу", - розповів Родіон Рибчинський, директор спілки "Борошномели України".

Крім того, планується виробництво комбінованих продуктів, таких як сухі сніданки, крохмаль, енергетичні батончики тощо. Рибчинський підкреслив важливість інвестицій у виробництво, вивчення ринкових тенденцій та розвитку маркетингових стратегій.

Зростання експорту та конкурентоспроможності

Перспективним кроком може стати відкриття борошномельних підприємств на узбережжі Чорного моря, що дозволить підвищити експортний потенціал та зміцнити позиції українських компаній на світових ринках.

Україна активно розвиває виробництво борошна та круп з метою підвищення експортної потужності та конкурентоспроможності на міжнародному ринку харчових продуктів. Плани з розширенням виробництва та розробка нових продуктів можуть стати ключовим етапом у досягненні цих цілей.


Читайте також

Реклама