Українські сири можуть зникнути з прилавків: із чим це пов'язано.


За прогнозами, до кінця 2025 року українські виробники сирів можуть припинити свою діяльність через зростання імпорту іноземної продукції. Заяву на цю тему зробив виконавчий директор Спілки молочних підприємств Арсен Дідур. Він попередив, що якщо імпорт захопить 80% внутрішнього ринку, великі виробники будуть змушені припинити свою роботу.
"Якщо до кінця 2025 року імпорт захопить 80% внутрішнього ринку, українські виробники не витримають і зупиняться. Ніхто не буде працювати собі у збиток. Це стосується великих виробників", - заявив Дідур.
Наразі в Україні є близько 20-30 великих і середніх сирних підприємств, які створюють основу сирного виробництва. В цій галузі працює близько 200 тисяч осіб, включаючи фермерів, виробників, логістичних фахівців та продавців.
"Якщо ситуація не зміниться, то частка імпортних твердих сирів продовжить зростати, і Україна втратить свою власну сирну промисловість. Це призведе до скорочення фермерських господарств і зменшення кількості корів", - попередила директорка з маркетингу бренду "Комо".
У той же час, дрібні виробники будуть постраждати менше завдяки стабільному попиту на локальних ринках, - додав Дідур.
Зараз українці також цікавляться змінами цін на молочні продукти.
Читайте також
- "Водії - не дійні корови": Попенко запропонував китайський підхід замість штрафів
- УБД чи ветеран війни: хто отримує більше пільг та у чому різниця статусів
- Українцям розповіли, як отримати страховий стаж, доглядаючи родич з інвалідністю
- The Economist назвав наступну мету Путіна
- Стармер висловився про тактику Путіна та відправлення військ в Україну
- Найбільший союзник США у Європі залишився без фінансування