Мариновані огірки на зиму "Закривайте більше" — золотий рецепт.

Мариновані огірки на зиму
Мариновані огірки на зиму "Закривайте більше" — золотий рецепт
Цей рецепт — справжнє відкриття для всіх, хто полюбляє смачні домашні заготівлі. Огірки виходять хрумкі, насичені спеціями та з ніжною кислинкою яблучного оцту. Ідеально підходять до м'яса, картоплі або просто як закуска — смакує на всі сто!
Рецепт опублікувала Gospodynka.

Вам знадобиться:

  • огірки — 1,4 кг;
  • сіль — 2 ст. л.;
  • цукор — 200 г;
  • оцет яблучний — 220 г;
  • перець червоний мелений гострий — ⅓ ч. л.;
  • куркума — 1 ст. л.;
  • гірчиця в зернах — 2 ст. л.

Спосіб приготування

Ретельно вимити огірки, зрізати кінчики з обох боків і нарізати кружечками завтовшки приблизно 3–4 мм. Перекласти у велику миску, засипати сіллю та добре перемішати. Накрити рушником і залишити на 2 години, перемішуючи кожні 20 хвилин.

Огірки та сіль. Фото: gospodynka.com.ua

У великій каструлі з’єднати цукор, яблучний оцет, перець, куркуму та гірчицю.

Соус для огірків. Фото: gospodynka.com.ua

Добре перемішати й поставити на середній вогонь. Довести до кипіння, постійно помішуючи.

Приготування огірків. Фото: gospodynka.com.ua

Додати огірки разом із виділеним соком до гарячого маринаду. Дочекатися, поки закиплять, і варити ще 5 хвилин.

Мариновані огірки в банках. Фото: gospodynka.com.ua

Розкласти гарячі огірки по стерильних півлітрових банках, щільно закрити кришками, перевернути догори дном і вкрити до повного охолодження.

Радимо ознайомитися вам з нашою добіркою маринованих та ферментованих овочів

Рецепт приготування швидких майже малосольних огірків, які будуть готові вже за 20 хвилин.

Також рецепт корисних ферментованих помідорів, які виходять, як бочкові, а будуть готові вже за 4 дні. Закуска, яка подбає про мікрофлору вашого кишківника.

Ще радимо приготувати ідеальні малосольні огірки за два дні, в цьому рецепті правильні пропорції, щоб закуска не вийшла занадто солоною або кислою.

Представлений рецепт маринованих огірків допоможе кожному любителю домашньої консервації. Вони стануть чудовим доповненням до будь-якого столу, додаючи свіжість та оригінальний смак вашим стравам. А також нададуть вам можливість спробувати інші цікаві рецепти маринованих та ферментованих овочів для різноманіття у вашому харчуванні.

Читайте також

Реклама