Дубайський шоколад викрили: як обманюють із елітним делікатесом.


У Німеччині знайшли небезпечні інгредієнти в популярному "дубайському шоколаді".
Кельнський суд вирішив, що німецькі виробники мають називати свій продукт "у дубайському стилі", а не "дубайським шоколадом", щоб не вводити споживачів в оману. Але асоціація з оригінальним продуктом все одно залишається.
Організація захисту прав споживачів Німеччини провела дослідження, щоб перевірити, наскільки цей модний солодкий тренд вигідний для покупців. В результаті виявилося, що "дубайський шоколад" не відповідає очікуванням.
"Ми не знайшли унікального смаку або видатної якості", - заявили експерти після аналізу шести зразків цього шоколаду.
Були виявлені потенційно шкідливі речовини в деяких зразках шоколаду з Дубая, зокрема 3-монохлорпропандіол і гліцидилові ефіри. Також були знайдені канцерогенні афлатоксини в одному зразку шоколаду. Такі інгредієнти є неприйнятними для продукту, який претендує на високу якість.
За дослідженням, деякі зразки шоколаду не містили шкідливих речовин, але також не були особливими за смаком. Більшість тестованих шоколадів містили цукор, рослинну олію, ароматизатори та барвники. Також маркування багатьох плиток заплутувало споживачів.
Висновок дослідження - "дубайський шоколад" не вартий своїх грошей. Експерти рекомендують скористатися дешевшим альтернативним фісташковим шоколадом або приготувати "дубайський шоколад" самостійно за рецептами, які знайдете в Інтернеті.
Читайте також
- Ціни на АЗС оновили: скільки просять за бензин, дизель та автогаз
- Фінансова стриманість: чому Китай не використає держоблігації США як зброю
- США та Україна підписали угоду про створення Інвестиційного фонду відбудови
- Італія тестуватиме передові технології військового спостереження на новому літаку G550
- Уряд ухвалив важливе рішення щодо угоди про надра зі США
- Юань проти долара: нова валютна стратегія Китаю у світі тарифних воєн